Personal

Een weekend weg in een Tiny House.

Weekend weg in een Tinyhouse met vriendinnen.
Renske, Marieke, ik en Andrea.

Weken keken we er naar uit met zijn vieren. Een weekend weg in een Tiny House in Droompark Maasduinen. 20 september was het zo ver. Ik vertrok samen met Renske, Andrea en Marieke richting het mooie Belfeld in Limburg voor een gezellig meidenweekend.

We kwamen vrijdagmiddag aan na een lange autorit. Om 15 uur konden we meteen het huisje in. We kregen 2 huisjes naast elkaar toegewezen in een cirkel van 5. We waren snel gesetteld want ook al zijn het tiny houses, alles is aanwezig. De bedden zijn opgemaakt, er zijn handdoeken aanwezig en ook aan alle keukenbenodigdheden is gedacht.

Tinyhouse te Droompark Maasduinen. Een weekend weg in een Tiny House.
1 van de 2 huisjes waar we dit keer verbleven. Droompark Maasduinen.
De binnenkant van een Tinyhouse. Verblijf minimalistisch een weekend weg in een Tiny House.
De binnenkant van een Tiny House bij Droompark De Zanding.

Zodra je aan komt snap je meteen wat er bedoeld word met het motto van Tiny Houses: “Minder huis, meer leven”. Je begeeft je in een prachtige, groene omgeving en de rust daalt meteen op je neer zodra je bij de huisjes aankomt. We hebben ons dan ook meer dan prima vermaakt met zijn vieren. Lekker kletsen, pelletkachel aan en wat heb je dan nog meer nodig? Precies, niks! Nouja, misschien nog een lekker hapje en drankje!

Pasta Al Forno bij Sophia’s Italian.

Nadat we ’s middags de plaatselijke supermarkt hebben bezocht (op een paar minuten afstand van het park) en wat lekkers hebben ingeslagen kan de avond beginnen. Voor een lekkere maaltijd hoef je het park niet af en ook niet zelf te koken als je daar geen zin in hebt. Bij droompark Maasduinen bevind zich namelijk een italiaans restaurant: Sophia’s. Ik at een heerlijke pasta Al Forno, om je vingers bij af te likken!

Na het eten hebben we lekker de pellet kachel in het huisje aangezet voor wat warmte en gezelligheid. Na dat ons eten wat gezakt was zijn we op de bank geploft met een fijne film en warme voetjes door de pelletkachel. We waren allemaal best moe van de lange rit en besloten dus een rustige avond te houden. Maar er is genoeg te doen. Elke tiny house cirkel beschikt over een eigen patio met vuurhaard. Tevens is er een gezamenlijke plek voor een kampvuur en ook een hottub. Over dat laatste zo meer.

In slaap vallen met de sterren en wakker worden met het zonnetje op je bol is heel normaal in een Tiny House. Elk huisje heeft een skylight in het dak van de slaapruimte. Je kunt dus ’s avonds, al liggend op je bed, de sterren tellen en zodra je wakker word schuif je het gordijn open voor de eerste zonnestralen. Mindfull in slaap vallen en wakker worden it is!

Heerlijk wakker worden met een zonnetje via het dakraam in de slaapruimte.

Zaterdag was de eerste “volle” dag dat we er waren en we besloten bij de huisjes te blijven en van elkaars gezelschap te genieten. 4 vrouwen met allen kinderen (1 zelfs zwanger) en een druk leven. Je kunt je voorstellen dat wat peace and quietness dan heel fijn is. We zaten in het zonnetje, kletsten over onze gezamenlijke hobby: interieur, fotografie en instagram en de dag vloog voorbij.

Voor wie van jullie het nog niet wist: Renske is foodblogger en het kon natuurlijk niet missen dat zij een gerecht voor ons maakte. Terwijl zij een heerlijke pasta met gerookte paprika en forel voor ons bereid, slingeren Marieke, Andrea en ik de hottub aan. Het kan natuurlijk niet missen dat we daar nog even in zouden gaan.

Bij de receptie van het park is een hottub pakket te krijgen met alle benodigheden. Hou er wel rekening mee dat je zo’n 3 uur bezig bent met het water op temperatuur brengen. Dit gebeurt namelijk door middel van een vuurtje. Helemaal niet vervelend als je je er op instelt. Zorg dat je bijvoorbeeld een boekje bij je hebt en je springt er in voor dat je het weet.

Weekend weg in een Tiny House. Hottub bij 1 van de huisjes.
1 van de hottubs bij de Tinyhouses De Zanding.

Terwijl de hottub warm staat te worden, eten we de homecooked maaltijd van Renske op en dat was smullen kan ik je vertellen! Mocht je nieuwsgierig hoe je dit simpele maar overheerlijke recept maakt, hou dan zeker even Renske haar blog in de gaten want daar staat het recept binnenkort op!

Penne met gerookte paprika en forel. Pic: CookedbyRenske

Nadat we gegeten hebben is het tijd voor de hottub! Na een weekend relaxen is dit echt de kers op de taart. Letterlijk en figuurlijk een warm bad! Uiteindelijk zelfs een beetje te want we waren iets te fanatiek geweest met stoken haha. We konden er de volgende ochtend nog steeds in zeg maar haha.

Maar helaas daar was geen tijd voor, want de dag van vertrek is alweer aangebroken. Wat was het een mooi en gezellig weekend weg in een Tiny House! Vorig jaar verbleef ik al een keer in een Tiny House. Toen romantisch met Hans maar ook dit meidenweekend was geweldig. De huisjes zijn zo gezellig en praktisch dat je er zowel met je partner als met bijvoorbeeld een vriendengroep kunt verblijven. Zelfs alleen is het leuk want door de cirkels waarin de huisjes staan maak je makkelijk contact met je buren!

Vorig jaar verbleef ik in Droompark De Zanding met Hans en dit jaar verbleven ik en de meiden in Droompark Maasduinen. Naast deze 2 locaties zijn er nog 5 locaties met Tinyhouses door heel Nederland. Namelijk:

  • Bad Hoophuizen in de Veluwe
  • Beekbergen in de Veluwe
  • Hooge Veluwe in de Veluwe
  • Buitenhuizen in Noord-Holland
  • Marina Strandbad in de IJsselvallei

Heb je dus zin om er even tussen uit te gaan? Hou dan zeker Tiny Houses Droomparken in je hoofd. Krijg je geen spijt van! Ben je nou zo enthousiast dat je denkt: ik wil ook een weekend weg in een tiny house, klik dan hier en kijk wat er beschikbaar is!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Tiny Houses Droomparken

2 gedachten over “Een weekend weg in een Tiny House.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.