Interior

Op zoek naar een nieuwe vloer voor ons huis!

Voor wie mij volgt op Instagram is het waarschijnlijk geen geheim dat we druk op zoek zijn geweest naar een nieuwe vloer voor ons huis. Welke het uiteindelijk moest worden was geen makkelijke keuze. Lees snel verder voor welke vloer wij uiteindelijk hebben gekozen!

Ons huis, wat in 2001 is gebouwd, heeft al sinds de eerste bewoners een plavuizenvloer met vloerverwarming. We hebben zeker wel eens nagedacht over een andere vloer maar ik heb dit idee al snel naast me neer gelegd. Een plavuizenvloer eruit slopen, opnieuw egaliseren en dan een nieuwe vloer leggen. Allemaal leuk en aardig, maar naast dat dit een enorm (prijzig) karwei is, is het ook eigenlijk vrijwel onmogelijk als je al in het huis woont. Die interieurdroom had ik dus al een beetje opgegeven. Een nieuwe vloer voor ons huis zat er niet in.

Tatjana's World Woonkamer
Te vervangen vloer
Onze huidige vloer die enorm aan vervanging toe is.

Wat je (gelukkig) niet ziet op foto’s maar toch wel echt de realiteit is; onze huidige vloer. Dit is nadat ik net gedweild heb. Zoals je ziet blijven de vlekken zichtbaar wat ik ook doe. We hebben allerlei schoonmaakmiddelen geprobeerd, we gebruiken een stoomreiniger en ik heb zelfs een keer op handen en voeten de vloer met een borstel geschrobt. Een enorme ergernis zoals jullie wellicht begrijpen. Vooral dit stuk richting de keuken is verschrikkelijk! Absoluut toe aan vervanging dus.

Na de blog van Andrea te hebben gelezen leerde ik het merk Moduleo kennen. Ik moet heel eerlijk zijn, bij het lezen van PVC vloer moest ik denken aan het zeiltje wat wij vroeger in de wc en op zolder hadden liggen. Na de blog van Andrea was deze gedachte echter snel weg. Moduleo maakt namelijk prachtige vinyl vloeren die niet van echt hout en steen te onderscheiden zijn. Ik nam een kijkje op de website van Moduleo en kwam terecht bij het unieke concept van Moduleo, namelijk Layred.

LayRed® is een meerlaagse PVC-vloer die stijlvol design koppelt aan ongeëvenaard comfort en weergaloze sterkte. Dankzij de geïntegreerde ondervloer leg je LayRed® makkelijk over om het even welke bestaande vloer, zonder voorbereidende egalisering.

Over elke bestaande vloer heen te leggen. Nouja, je kan wel raden wat er toen gebeurde in mijn hoofd; Een nieuwe vloer voor ons huis! Eindelijk!

Moduleo showroom
Moduleo showroom bij Vloerloods in Kampen. Alle verschillende moduleo vloeren zijn hier te zien.

Het bezoek aan Vloerloods, waar een prachtige showroom is met alle Moduleo vloeren, was dan ook snel gepland. Na uitleg over de verschillende Moduleo vloeren was het al snel duidelijk dat het echt de Layred vloer zou gaan worden. Vier redenen waarom:

  • Perfecte Renovatievloer. Door de geintegreerde ondervloer kunnen we de Layred vloer direct over de huidige plavuizenvloer heen leggen. Geen egalisatie nodig, geen losse ondervloer nodig en daardoor hoeven alle meubels ook niet tijdelijk het huis uit. Je schuift ze gewoon van de ene naar de andere kant. Ook kunnen alle Moduleo Vinylvloeren zonder problemen over vloerverwarming worden geplaatst.
  • Comfort. Adam speelt veel op de grond dus ook een warme en comfortabele vloer vind ik belangrijk. De Layred vloeren voelen warm en zacht aan en hebben tevens een heel goede akoestiek. Erg fijn als de houten blokken of knikkers weer eens over de grond denderen.
  • Onderhoudsvriendelijk. Één van mijn grootste ergernissen aan de huidige vloer is dat alles er op te zien is en er heel snel vlekken zijn. Alleen al door het lopen op blote voeten zijn er binnen no-time overal vlekken te zien. Gooi er nog een 4 jarig jongetje en 3 katten bij, nouja, jullie snappen mij wel denk ik. De Layred vloeren zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en schoonmaken met een bezem, stofzuiger en natte dweil is voldoende. Bye bye vlekken dus! 
  • Design. Maarja, het oog wil natuurlijk ook wat, want met alleen functionaliteit maak je deze interieurgek ook niet blij mee. Gelukkig zijn de Layred vloeren in 31 verschillende designs verkrijgbaar. Van eikenhout tot natuursteen. Keuze genoeg en voor ieder wat wils.

Een aantal weken geleden besloten we dus voor een Moduleo Layred vloer te gaan. We hebben echter nog best lang getwijfeld welke kleur het moest worden. Hans en ik waren er al snel over uit dat het in ieder geval een vloer uit de serie Country Oak moest worden. Stoer, bohemian, natuurlijk maar toch chic! De Country Oak LR 24918 en Country Oak LR 24130 waren de 2 vloeren die we overhielden na een flinke afvalronde. Hieronder laat ik wat foto’s zien van de vloeren op verschillende plekken in ons huis waar de vloer komt.

Moduleo Layred Vloer
Country Oak 24130 & Country Oak 24918

Doormiddel van de Moduleo visualiser (zie foto’s hierboven) krijg je een beter idee hoe de vloer er in zijn geheel zou komen te zien. Tevens kun je in de visualiser de legrichting veranderen voor de beste keuze.

Ook maakte ik 2 moodboards met de 2 verschillende vloeren.

Welke van de 2 vloeren we hebben gekozen hou ik nog even een geheimpje! Wel kan ik je vertellen dat de vloer vandaag geleverd word en we deze aankomende dagen gaan leggen. Volgende week dus het vervolg op deze blog; het eindresultaat! Ik ben erg benieuwd welke vloer jullie denken dat het geworden is, laat het me in een bericht hieronder weten!

6 gedachten over “Op zoek naar een nieuwe vloer voor ons huis!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.