Personal

Mijn goede voornemens voor 2020.

Yes, welkom in 2020! De eerste dag van het nieuwe jaar is officieel aangebroken. Ja, heb je er weer zo eentje, een blog met mijn goede voornemens voor 2020 waar in Maart niks meer van volgehouden is. Nou, ik heb een stok achter de deur en dat is dat ik van plan ben om elk kwartaal terug te komen op deze blog en mijn goede voornemens voor 2020. Terugblikken, kijken naar vorderingen en even een reminder voor mezelf! Benieuwd wat mijn goede voornemens voor 2020 zijn? Lees dan snel verder!

Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Ik vind het altijd heerlijk zo’n schone lei als het nieuwe jaar begint. Ik ben nogal een neuroot wat betreft nieuwe bladzijdes, nieuw beginnetjes, cijfertjes etcetera. Een heel nieuw jaar, een schoon begin en dan ook nog met een mooi cijfer; 2020. It doens’t get better than this! Ik heb er zin in, en ik ben de afgelopen weken ook veel bezig geweest met wat mijn goede voornemens voor 2020 gaan zijn.

Ik heb een boel plannen en wensen voor 2020 maar een van de belangrijkste is toch wel dat ik beter voor mijzelf wil zorgen. Meer selfcare!

Body, mind and soul.

Ik ben een enorme perfectionist en tevens een pleaser. Wil graag alles goed doen en ervoor zorgen dat iedereen blij en tevreden is. Dit zorgt er meer dan eens voor dat ik zelf achter aan in de rij sta qua “zorg”en erg hard kan zijn voor mijzelf. Je kan tenslotte niet altijd alle balletjes omhoog houden. Dat wil ik in 2020 anders gaan doen. Als ik namelijk eerst voor mijzelf zorg kan ik ook weer beter voor anderen zorgen. Hoe ik dit wil doen?

 • Meer yoga en meditatie.
 • Meer lezen. Geen tv, mobiel of afleiding, alleen maar een boek.
 • Elke dag bedenken waar ik dankbaar voor ben voor een positievere mindset.
 • Gezonder eten en vaker bewegen.

En met die laatste kom ik meteen bij mijn volgende goede voornemen aan; een paar kilootjes er af. Mede doordat ik niet altijd even goed voor mijzelf heb gezorgd de afgelopen jaren zijn er ook wat kilo’s blijven plakken, en die wil ik kwijt. Waarschijnlijk het meest standaard goede voornemen. Maar ik ben gemotiveerd en overtuigd dat het me gaat lukken dit jaar, want waarom niet?

Ik ben zo’n 8 jaar terug bijna 20 kilo afgevallen in anderhalf jaar tijd. Geen gekke afslankmethodes, gewoon gezonder en minder eten en meer bewegen. Opzich is het niet zo moeilijk als je het zo zegt. Dit keer hoeft er gelukkig geen 20 kilo af en het hoeft er ook niet in een snelle periode af. Ik ga dus kleine veranderingen doorvoeren vanaf vandaag. Afentoe genieten is namelijk ook heel erg belangrijk en ik hou teveel van lekker eten om helemaal full-on fitgirl te gaan haha.

Dat zijn mijn fysieke goals voor 2020. Meer balans, zowel lichamelijk als mentaal!

Work it girl!

Naast die doelen heb ik ook een hoop wensen en doelen op werk gebied. Zoals sommige van jullie weten heb ik sinds half 2019 mijn eigen bedrijf, namelijk Tatjana’s World. En zoveel omvattend als die naam is zoveel kanten kan ik er mee op, met een reden. Ik vind namelijk heel erg veel leuk. Ik merk dat ik nu regelmatig overrompeld ben door alle ideeen die door mijn hoofd spoken.

Mijn plan is dus om een betere tijdsplanning te maken voor de dagen dat ik thuis werk. Efficienter worden in een notendop. Voor een voldaner gevoel aan het einde van de dag en wetende dat ik de volgende dag ook nog tijd heb. Op bijvoorbeeld pinterest zijn talloze gratis planners te vinden die je kunnen helpen met een tijdsplanning maken. Als je zoekt op: printable planner en time management printable kan je ze vinden. Ik zal vooral mijn werk agenda gebruiken gezien hier ook de uren per dag in staan.

Een van mijn andere doelen op werkgebied is bloggen. En dan met name vaker bloggen. Het neemt best wat tijd in beslag maar ik vind het erg leuk! Iets wat ik dus vaker wil gaan doen. Ik zit vol met ideeen voor leuke blogs maar hoor ook heel graag wat jullie willen zien. Laat me dat dus ook zeker weten d.m.v een berichtje hieronder of een mail!

Whatever the mind can conceive, it can achieve.

Be savage, not average.

Mijn grootste doel op werkgebied; mijn eigen bedrijf serieuzer nemen. Dit klinkt misschien een beetje gek maar ik zal het uitleggen.

Ik had een paar jaar geleden nooit durven dromen of zelfs maar denken dat ik in 2019 bij de Kamer van Koophandel zou staan. Mijn eigen bedrijf is een feit. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn (komt dat stukje perfectionisme weer om de hoek haha) maar ik moet ergens beginnen.

Ik vind het nog steeds lastig om met trots te zeggen dat ik een eigen bedrijf heb. Niet omdat ik er niet trots op ben, maar omdat ik vaak het gevoel krijg dat er in mijn omgeving op word neer gekeken. Ik kom uit een hele nuchtere omgeving waar hard werken (voor een baas) de normaalste zaak van de wereld is. Je dromen achterna jagen valt niet echt binnen dat denkbeeld. Doordat ik het gevoel krijg dat het een soort uit de klauw gelopen hobby is vind ik het soms lastig om er vol voor te gaan. Ik geloof er heilig in dat je aantrekt wat je uitstraalt. Dus als ik mijn bedrijf niet serieus neem, waarom anderen dan wel? Daar ga ik dus verandering in brengen in 2020!

See it. Want it. Work for it.

Mijn wensen hardop uitspreken is denk ik een goed begin. Dit hoop ik in 2020 te bereiken op werkgebied:

 • In mijzelf en mijn bedrijf geloven. Dit spreekt denk ik voor zich.
 • Nieuwe inspirerende samenwerkingen met leuke bedrijven. Dit heb ik in 2019 al volop mogen doen en hoop dit in het nieuwe jaar natuurlijk door te zetten!
 • Erkenning voor mijn werk. En ja dat betekent ook gewoon betaald krijgen voor mij harde werk 😉 Ik noem het beestje gewoon maar even bij zijn naam.
 • Meerdere kanalen gaan gebruiken. Hiermee bedoel ik dat ik actiever wil worden op Pinterest, Facebook maar ook met Instagram stories en IGtv.
 • Vaker bloggen. Maar ook meer verdiepen in bloggen, dit is namelijk nog vrij nieuw voor mij.
 • Netwerken. Het woord sociaal staat niet voor niks in Social Media. Ik denk dat samen een keywoord is en er zo veel meer te behalen valt als je dingen samen doet.
 • Styling en fotografie. Hoewel ik dit thuis natuurlijk ook regelmatig doe hoop ik in 2020 hier meer professioneel mee aan de slag te gaan.

Zo dat al mijn goede voornemens voor 2020. Ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe jaar en hoop dat ik gedurende het jaar vordert leuke updates kan geven hoe het met die voornemens gaat.

Heb jij ook goede voornemens of doelen en wensen voor het nieuwe jaar? Laat het mij hier onder weten met een berichtje. Niks leukers als elkaar inspireren toch?

10 gedachten over “Mijn goede voornemens voor 2020.”

 1. Wat heb je het mooi verwoord allemaal! Lijken mij mooie doelen.
  En dit: ‘Dus als ik mijn bedrijf niet serieus neem, waarom anderen dan wel?´ zeg ik ook altijd. Voorheen zei ik nog wel eens ´bedrijfJE´ namelijk (I know….nooit doen! ;p) Succes en mooi 2020!

 2. Mooie voornemens Tatjana! Ik vind ze altijd lastig maar wil mezelf ook graag blijven ontwikkelen. Concretere doelen heb ik nog niet gemaakt maar dat mag ook nog op 2 januari toch?😅

  1. Wat voor het 1 werkt, werkt voor de ander totaal niet. Ik vind het enorm fijn om ergens naar toe te werken, dat werkt voor mij (neurootje he haha). De ander laat t allemaal wat meer op zich af komen, ook helemaal prima! En 2 januari is ook meer als goed!

 3. Top van je! Dit blog kon van mij zijn, ik doe dit ook elk jaar, dit overzicht! Stranden altijd wel een paar van. En trots zijn op je bedrijf, is lastig, vind ik al 15 jaar, toch doen! Alle succes voor jou😘 Wendy.
  (Die van die veranda🤣)

  1. Hihihi, hey jij van die veranda! Wist ´t meteen na Wendy te lezen hoor 😀
   Een goed begin is het halve werk he, en al lukt maar een kwart ben ik al tevreden. Volgend jaar weer een nieuw jaar toch!
   Stom he dat het zo lastig is om trots te zijn op je bedrijf. Ik vind zeker dat jij dat mag zijn. Voelt alsof ik nog niet “ver” genoeg ben om het te zijn. Maarja wanneer ben je dat dan wel. Stof tot nadenken!

 4. Wat een mooie doelen! Ik wil zo graag meer met fotografie doen maar het komt er maar niet van.. Denk dat ik echt eens een dag een op een moet afspreken met jou 🙂 Jij bent er zo goed in! Streef altijd na waar je hart van overstroomt lieve Tatjana X

  1. Dankje An!

   Kom gewoon een keer langs! Dan gaan we er mee aan de slag, vind ik ook leuk en gezellig! We gaan een datum prikken! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.