Interior

Onze tuin make-over met Gardenlux tegels deel 1

Jaaaaa, morgen is het zo ver!

Nog 1 nachtje slapen en dan worden onze nieuwe Gardenlux tuintegels gelegd. Vandaag neem ik je dus mee in onze tuin make-over deel 1. Waarom deel 1? Nouja die tegels liggen natuurlijk nog niet, het eindresultaat hou ik dus nog even spannend, daar over later meer in deel 2. En deze blog vertel ik jullie welke tegels we hebben gekozen en waarom. Tevens laat ik wat kiekjes zien hoe het ooit was.

Hoe onze tuin nu is.

Van cement bak tot weelderige tuin.

Toen ik bij Hans (manlief) introk zoveel jaar geleden was de achtertuin simpel….als in heeeeel simpel. Grote stoeptegels, kleine stoeptegels, en wat perkjes gras. Niet verschrikkelijk, maar ook niet erg inspirerend. Ik had al vanaf dag 1 kriebels om hier iets mee te doen. Dit deden we dus ook redelijk snel.

Hoe het was toen ik hier kwam wonen, zo’n 7 jaar geleden.

We haalden de grasperken en de tegels in het middelste deel van de tuin er uit en vervingen die met plantenborders en een leistenen pad.

Het huidige terras hebben we nog een keer opnieuw gelegd, het was namelijk behoorlijk scheef gezakt.

So far so good. Maarja, dat terras, dat was ook wel eens aan een metamorfose toe na 20 jaar. En daar kwam mijn reddende engel; Gardenlux Stones & Paving.

Een bezoek aan de showroom.

Dit voorjaar gingen wij met zijn drietjes richtig Montfoort, waar de showroom van Gardenlux zich bevind. Tatjana zou Tatjana niet zijn als ze niet al de nodige uurtjes online op de website had doorgebracht. Ik wist inmiddels een beetje wat er voor aanbod was en na wat overleg dachten we er uit te zijn welke tegels het moesten gaan worden.
Ja en dan kom je in een showroom waar in je in elke richting dat je kijkt prachtige tegels ziet liggen. Helllpppp!

Zoals je ziet is er keuze in overvloed! Lastige keuze hoor.
Deze kleurtjes! Zou dit onze keuze soms zijn geworden?
Allemaal gaaf!

Help on the way!

Nou die hulp was er gelukkig. We werden perfect geadviseerd door het personeel van Gardenlux en kwamen tot een goede keuze. We wilden namelijk graag tegels met een patroontje er op, krasvast, die fijn aanvoelen omdat Adam graag op de grond speelt en tenslotte tegen wat hitte van onze BBQ kunnen. Wij besloten voor een tegel uit de Cera3line te gaan, namelijk de Cera3line Lux & Dutch Square Decor, gecombineerd met de Cera3line Lux & Dutch Square uni een egale tegel. Beiden in een mooie antraciete kleur.

We hadden eerst nog een aantal andere tegels op het oog, want er is echt heel veel keuze maar met de kenmerken van de Cera3line tegels was het al snel duidelijk dat dit de perfecte tegel voor ons was, want;

  • 100% full body keramiek
  • Warmte-, vorst- en strooizoutbestendig
  • Duurzaam materiaal en een lange levensduur
  • Kleurvast en krasbestendig
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geschikt voor hogedrukreiniging
  • Gemakkelijk te verwerken door de tegeldikte van slechts 3 tot 3,2 cm

De keuze is reuze.

Naast vele prachtige tegels, heeft Gardenlux zo’n beetje alles in hun assortiment zitten wat je maar nodig hebt om jouw tuin zomerproof te maken. Van tuinhout tot kunstgras en van zand tot grind. Hier onder een aantal van mijn favorieten tegels uit hun collectie.

Op de schop.

Afgelopen week werden alle spullen netjes bij ons afgeleverd door Gardenlux, klaar voor de grote verbouwing die aankomende week start. Oude (loodzware) tegels eruit, ophogen en egaliseren en dan de nieuwe tegels er weer in.
Ik kan niet wachten tot het klaar is en ik het eindresultaat aan jullie kan laten zien in deel 2 van deze blog. Tuin make-over met Gardenlux tegels deel 2 komt snel online!

Genieten in je eigen tuin.

Zit jij er aan te denken om je tuin ook een flinke make-over te geven? Kijk dan zeker eens op de website van Gardenlux of ga langs bij hun showroom of 1 van de vele dealers door heel Nederland.
Ik weet zeker dat je geinspireerd raakt voor die vakantie in eigen tuin, de vakantie bestemming van velen dit jaar!

Superleuk dat je mijn blog over onze tuin make-over met Gardenlux tegels deel 1 hebt gelezen. Hopelijk tot snel in tuin make-over deel 2!

Groetjes Tatjana

Deze blog is geschreven i.s.m Gardenlux.

4 gedachten over “Onze tuin make-over met Gardenlux tegels deel 1”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.