Interior

Onze tuin make-over met Gardenlux tegels deel 2

It’s a wrap, de tuin is klaar!

Yeaaaahhhh, het grote genieten kan beginnen want de tegels van Gardenlux liggen er in. Vorige week deelde ik met jullie in onze tuin make-over deel 1 welke tegels we kozen en waarom. Vandaag neem ik jullie mee in de aanleg en natuurlijk het eindresultaat van onze tuin make-over met Gardenlux tegels. Uiteraard vertel ik je hoe alles is verlopen, en natuurlijk laat ik jullie een berg foto’s zien van het eindresultaat. Ik ben wellicht wat bevooroordeeld, maar ik vind het zoooo mooi geworden!

Cera3line Lux & Dutch 60x60x3xm Square Decor

Maandag, nieuwe week, nieuwe tegels.

Yes, stipt op maandagochtend 8.00 stonden daar de mannen van tuincentrum Suidgeest op de stoep om de nieuwe tegels van Gardenlux te leggen. Maar eerst moesten de oude tegels van 1 x 1 meter en 150 kilo per stuk er nog “even” uit. Nou, kudos voor die jongens want wat een klus was dat. Verbazingwekkend genoeg gingen ze als een trein en was de tuin leeg voor dat ik het wist.

Omdat de oude tegels een stuk dikker waren als de nieuwe keramieke Cera3line tegels die er voor in de plaats komen moest er ook nog een flinke bigbag zand de tuin in. Dit zodat ons terras even hoog als de vloer in de woonkamer zou komen te liggen. Trilplaat er over heen en de waterpas erbij zodat ons terras mooi waterpas zou komen te liggen. Alles was mooi vlak en dus konden de eerste tegels er in. Spannend!

Dag 2, regen, regen en nog eens regen.

Het weer zat niet echt mee helaas, het was snertweer. Desondanks werd er hard doorgewerkt en kwamen, in rap tempo, (bijna) alle tuintegels te liggen.
Kleine vertraging: een rekenfoutje, we kwamen 4 tegels te kort. Neeee! Het kon opgelost worden maar dan zou het patroon van het terras niet symmetrisch komen te liggen. Als ik ergens niet tegen kan is het dat het idee in mijn hoofd niet loopt zoals ik wil. Maar thank de tuingoden, of eigenlijk Gardenlux, ze hadden gelukkig nog wat tegels op voorraad die de volgende dag geleverd zouden worden. Zo ontzettend fijn, want dit was namelijk onze eigen stomme fout! Top service dus!

Maar goed, het terras lag zo goed als en ondanks dat alles kleddernat was en dus lastig te zien wat nou het echte eindresultaat zou zijn was ik al zo blij!

De laatste gaatjes vullen.

Heel letterlijk, want de laatste missende tegels werden gelegd en er werd gevoegd. Ik wist tot een paar weken terug niet eens dat dit kon, tuintegels voegen. Echt ideaal, je hebt namelijk geen last meer van onkruid en doordat de voegen waterdoorlatend zijn kan het regenwater gewoon weg lopen. Nooit meer op handen en knieën onkruid plukken dus! En toen moesten we wat geduld hebben. Met het weer (want het regende nog steeds) maar ook met de voegen, die moesten namelijk 24 uur uitharden. Gluren vanuit het raam dus.

Here comes the sun.

Na een paar dagen werken EN wachten tot het ophield met regenen deed de zondag zijn naam eer aan, want het zonnetje scheen! Ik was al vroeg uit de veren want vandaag was het de puntjes op de i zetten, mijn favoriete deel van make-overs; het stylen. Meubels uit de schuur, accessoires bij elkaar zoeken, alles weer een plekje geven en het gezellig maken. Ik wist zeker dat alles veel mooier uit zou komen op de mooie tegels. Nou dat stylen is gelukt hoor, met een mooie basis lukt dit natuurlijk net even beter!

Ik ben zo ontzettend blij hoe het is geworden. Duizendmaal dank aan o.a de toppers van Gardenlux die deze make-over mogelijk maakten. Ik heb deze make-over in samenwerking met hen gedaan, daar maak ik geen geheim van. Maar ik kan vanuit de grond van mijn hart zeggen dat dit zo’n topbedrijf is. Goede service, snel contact en mooie producten. Zeker een aanrader dus!

En nu natuurlijk waar jullie benieuwd naar zijn; het eindresultaat! Kijken jullie mee?

De zithoek met gezellige buitenhaard.
Ik gaf het speelhuisje van Adam ook een kleine touch-up met een nieuw dak. De tegels zijn voor hem ook veel fijner spelen door het gladde oppervlak.
Lekker eten in het zomerzonnetje kan hier weer prima!

Wie komt er barbecueën en een cocktail drinken?

Super leuk dat jullie mijn blog over onze tuin make-over met Gardenlux tegels hebben gelezen en bekeken. Ben enorm benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn als ik! Leuk als je een berichtje onder deze blog achterlaat!

Groetjes Tatjana

Deze blog is geschreven i.s.m Gardenlux.

Producten
Tegels: Cera3line Lux & Dutch Square Decor & Cera3line Lux & Dutch Square Uni Antracite beiden van het merk Gardenlux.

12 gedachten over “Onze tuin make-over met Gardenlux tegels deel 2”

  1. I know right! Wat een rotwerk is dat altijd! Moet ik in de tuin al zat doen, dus als t niet ook nog eens een keer tussen de tegels zit is dat heeeeel fijn haha

 1. Wauw wat super mooi. Wij zijn vandaag op pad geweest en zijn op dezelfde tegels uitgekomen. Top dat we zo even kunnen zien hoe het dan kan worden. Heb jij bij de randen de effenen en dan opgevuld met de decor? Kan het zo niet zo heel goed zien. Zooo gaaf! 😍 Veel plezier met je nieuwe tuin.

  1. Hey Renate,

   Wat leuk! Ga je geen spijt van krijgen, ze zijn erg mooi en fijn.

   Klopt wij hebben aan de rand en het pad achter in bij de schuur met effen tegels gedaan. Het midden is met de print gedaan inderdaad!

   Jullie succes met de tuin en vast veel plezier natuurlijk.

   1. Oke super mooi. Ik ben echt verliefd haha. Ik zal kijken of ik je een foto kan sturen wanneer het klaar is bij ons, als je dat leuk vind. Bedankt voor je reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.