DIY

Kerst DIY: Kerstballenkrans

Man man man, ik  heb echt kerstkriebels, en dat terwijl we  nog niet eens op de helft van november zijn. We zijn natuurlijk allemaal veel thuis momenteel en ik denk dat de behoefte om het thuis gezellig te maken daarom des te groter is.
Dit project stond al jaren op mijn to do lijstje maar ik vergat het elke keer. Tot ik weer ergens zo’n krans voorbij zag komen! Ik deed een rondje tuincentrum en kwam met alle benodigdheden thuis. Vandaag deel met jullie hoe ik deze Kerst DIY: Kerstballenkrans heb gemaakt. Kunnen jullie ook lekker aan de kerst freubel!

Benodigheden

–        Stro– of piepschuimkrans (ik gebruikte er eentje van 40 cm doorsnee).

–        Kerstballen in verschillende maten.

–        Lijmpistool 

–        Lijmpatronen

Je kunt de krans zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik had nog een strokrans liggen van voorgaande kerst en besloot deze te hergebruiken. 

Ik ging voor de kleuren goud en wit. In mat, glanzend en met glitters. Kies voor kleuren die je mooi vind en mooi bij je interieur passen. 

How To

 • Leg de krans op een platte ondergrond met iets van plastic of papier er onder ter bescherming. 
 • Begin de grootste kerstballen eerst aan de buitenkant te lijmen. 
 • Doe hierna de binnenkant ook met de grootste ballen
 • Zodra je dit gedaan hebt ga je het middelste stuk vullen, net zo lang tot je geen grote ballen meer kwijt kan. 
 • Nu ga je alle gaatjes vullen met de kleinere kerstballen. Doet dit net zo lang tot de krans helemaal naar wens is. 

Als je het leuk vind kun je er nog dingen tussen plakken. Bijvoorbeeld groen, takjes, veertjes of belletjes. 

Laat de krans tot slot goed drogen en maak er een touw of lint aan zodat je de krans op kan hangen. Je kan de krans ook laten liggen en er bijvoorbeeld een plantje of mooie kaars in zetten. 

Leuk als jullie ook met deze Kerst DIY: Kerstballenkrans aan de slag gaan. Als je kerstkriebels nog niet weg zijn, lees dan zeker deze blog ook even voor nog meer kerstknutsel inspiratie. 

Deel zeker je resultaat op Instagram en tag mij er in, vind ik enorm leuk! Veel knutselplezier!

5 gedachten over “Kerst DIY: Kerstballenkrans”

 1. Hi tatjana
  Hoeveel ballen heb je ongeveer gebruikt? Stuk of 100? Of meer? En hoe heb je die ballen vastgelijmd.. aan het uiteinde en aan elkaar? Super leuk, wij gaan t hier ook doen

  1. Hi Annelou, ik heb de ballen helaas niet geteld, krijg de vraag nu vaker namelijk haha. Ik schat in zo tussen de 80 en 100. Ik heb de eerste ballen aan de buitenkant en binnenkant alleen aan de krans vastgelijmd en alle ballen daarna zoveel mogelijk ook aan elkaar inderdaad. Veel plezier!

 2. Hoi Tanja ik heb de krans ook gemaakt. Goed gelukt maar na 1 nachtje buiten in de regen zijn minstens 20 ballen eraf gegaan. Kan de lijm uit een lijmpistool niet tegen kou of regen??

  1. Hi Dorinda,
   Hè wat vervelend! Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet weet. Ik heb m zelf nog niet op de voordeur hangen, en hij komt hier droog te hangen. Misschien dat door de kou de lijm wat “krimpt” en daardoor los komt? Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.