Tips

De beste interieur apps om jouw huis te stylen.

Hulp van een app.

Een beetje hulp is altijd welkom toch? Apps en computerprogramma’s zijn niet meer weg te denken uit de wereld van nu. Overal is wel een app voor te vinden. Ik ben dan ook voor jullie op zoek gegaan naar handige interieur apps en programmas. Met deze hulpjes stijl je, zonder hulp, je huis in een handomdraai!

1. Flexa Visualizer

Bang voor een nieuw kleurtje op je muur of weet je nog totaal niet wat je wilt? Download dan zeker de Flexa Visualizer app. Je vind hier de mooiste trendkleuren, prachtige combinatie-voorstellen en je besteld met het grootste gemak kleurtesters in elke kleur die er maar is. Ook kan je met deze app kijken welke kleur er bij iemand anders op de muur zit. Voer de foto in en start de kleurkiezertool, zo kan je on the go kleurtjes opslaan die je ziet en mooi vind!


Maar de aller tofste feature van de Flexa Visualizer app vind ik nog wel de visualizer zelf. Doormiddel van een foto, of live beeld via de camera op je telefoon, test je al die kleuren die je gaaf vind op je muur zonder ook maar een kwast op te hoeven pakken. Nooit meer de verkeerde kleur op je muur dus! Zo koos ik bijvoorbeeld de kleuren van onze slaapkamer uit

Voor Ios en Android
Gratis

2. Floorplanner

Heb je net een nieuw huis of ga je verbouwen? Of hou je er gewoon van om je interieur afentoe te veranderen? Wat je antwoord ook is, de website van Floorplanner gaat je helpen, ik vind dit echt een van de handigste interieur apps/programma die er is. Op Floorplanner maak je met het grootste gemak een plattengrond in zowel 2d als 3d van je woonkamer, slaapkamer of gewoon je hele huis.
Ik ben al aardig wat jaartjes met interieur bezig en hoe vaak deze website mij al niet geholpen heeft zou ik niet meer durven zeggen. Je kunt eenvoudig meubels toevoegen en schuiven. Veel verstand van moeilijke ontwerp programmas heb je hier niet nodig, kind kan de was doen.

Ik vind het echt ideaal! Heel wat makkelijker als daadwerkelijk alles verschuiven en er dan op het laatste moment achter komen dat het toch net niet past. Been there, done that, gaan we niet meer doen!

Gratis met een betaalde premium optie.

3. Pinterest

De meesten van jullie zullen deze website en app inmiddels wel kennen. Maar als ik ook maar één iemand kan bereiken die het nog niet kent is mijn doel bereikt. Toen ik een aantal jaar geleden per toeval op deze website terecht kwam ging er een wereld voor mij open. Zo ontzettend veel inspiratie en dit op één app/website. Ik scroll er nog dagelijks doorheen en zou niet meer zonder kunnen. Vind de meest mooie badkamers, keukens, woonkamers, DIY’s, en verbouw ideeën. Verzin het en het staat er op!
Echt mijn inspiratie bijbel.
Wat ik er zo tof aan vind als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Instagram, is dat er eigenlijk alleen maar prachtig, gestyled beeld voorbij komt. Als je op zoek bent naar inspiratie zit je natuurlijk niet bepaald te wachten om de bloemetjes badkamer van je buuf voorbij te zien komen.
Sla al de ideeën en inspirerende beelden op in mapjes zodat je ze ook weer makkelijk terug kunt vinden op een ander moment.

Naast dat Pinterest ontzettend handig is om inspiratie voor van alles en nog wat te vinden, is het ook de perfecte tool om meer verkeer naar je website te krijgen. Dus als jij van plan bent om bijvoorbeeld een webshop of blog te starten, raad ik je aan om je hier in te verdiepen.


Voor Ios en Android
Gratis

4. Marktplaats

Misschien is marktplaats niet direct een app die je onder de interieur apps zou scharen. Maar geen betere plek om op een budgetvriendelijke manier je huis een nieuw uiterlijk te geven of als je zonder een fortuin uit te geven je huis in wilt richten. One mans trash is another mans treasure!
Typ je zoekterm in, zoek vervolgens op de conditie van het item, de locatie en de maximum prijs die je in gedachten hebt. Hoppa een hele lijst mogelijkheden!
Kijk ook zeker eens verder dan je neus lang is. Voer extra zoektermen in, dus bijvoorbeeld vintage kast i.p.v alleen kast en kijk eens door dat losse plankje of die afbladderende verf heen. Soms kan je namelijk voor een prikkie een prachtig meubel kopen en heeft het alleen een beetje liefde nodig om.
Naar iets op zoek maar kan je het niet vinden, bewaar dan je zoek opdracht. Marktplaats zal je dan een email notificatie sturen als er items met deze zoekterm worden geplaatst.


Voor Ios en Android
Gratis

Dat waren mijn tips voor jou! Hopelijk zit er wat tussen waar jij wat aan hebt. Heb jij nou superhandige interieur apps die ik in mijn lijstje mis, laat het hier onder dan zeker even weten!

4 gedachten over “De beste interieur apps om jouw huis te stylen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.